TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

(I.C.E.)In Car Entertainment - Mobile Audio and Video

Moderator: 3ne2nr Mods

Chad69
Ricer
Posts: 23
Joined: March 6th, 2015, 2:30 pm

Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

Postby Chad69 » November 29th, 2017, 7:15 pm

Has anyone experienced these symptoms with the deck mentioned above? If yes pls help, recommend a fix or someone who can repair it.
Only when the deck is cold or now starting up for the first time for the day...it cuts off and on about 5-8 times. When it stays on it plays fine until it's off for a long time again.

User avatar
SR
Chief Cook & Instigator
Posts: 13840
Joined: April 7th, 2003, 8:11 pm

Re: Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

Postby SR » December 12th, 2017, 8:32 am

Manufacturer defect no fix for it

User avatar
SR
Chief Cook & Instigator
Posts: 13840
Joined: April 7th, 2003, 8:11 pm

Re: Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

Postby SR » December 12th, 2017, 8:33 am

Online some say capacitor replacement on the main board but its a hit and miss.

User avatar
ruffneck_12
Trying to catch PATCH AND VEGA
Posts: 6861
Joined: May 4th, 2008, 3:29 pm
Location: I doh live no wey
Contact:

Re: Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

Postby ruffneck_12 » December 14th, 2017, 8:11 pm

seems like a cold solder issue

When it heats up it expands so it remains in contact.

You could probably do an oven reflow like what they do for PC graphics cards. But get somebody to do that for you :lol:

User avatar
*KRONIK*
TriniTuner 24-7
Posts: 8172
Joined: August 5th, 2005, 9:50 am
Location: UP IN DA HEEZY!

Re: Help!!!! Pioneer avh-x4700bs

Postby *KRONIK* » December 14th, 2017, 8:14 pm

Chad69 wrote:Has anyone experienced these symptoms with the deck mentioned above? If yes pls help, recommend a fix or someone who can repair it.
Only when the deck is cold or now starting up for the first time for the day...it cuts off and on about 5-8 times. When it stays on it plays fine until it's off for a long time again.

I got this issue with a 4800 model.
I had it replaced under warranty.
The installer said they dont repair that so they replaced it.

Advertisement

Return to “I.C.E. / Car Audio Tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests